مجمع عمومی عادی سالیانه شرکت فولاد خوزستان ۲۲ تیرماه ۱۴۰۱ با حضور ۷۲.۲۹ درصدی سهامداران، اعضای هیات مدیره و جمعی از مسئولان این شرکت در سالن اجتماعات امام خامنهای مجتمع فرهنگی فجر اهواز برگزار شد.
امین ابراهیمی مدیرعامل فولاد خوزستان از ظرفیت ۴۰ میلیون تُنی تولید فولاد کشور گفت و افزود: تا پیش از انقلاب ظرفیت تولید فولاد کشور یک میلیون و هشتصد هزار تُن بود، به لطف انقلاب اسلامی این رقم به ۴۰ میلیون تُن رسید. میزان فولاد تولید شده در سال میلادی ۲۰۲۱ کشور با توجه به محدودیتهای انرژی، ۲۸ میلیون و ۵۰۰ هزار تُن بود. فولاد خوزستان با سهم دهدرصدی تولید، دومین تولیدکنندهی فولاد میانی کشور است.
ابراهیمی در بخش دیگری از سخنانش از اهداف و چشمانداز صنعت فولاد کشور در افق ۱۴۰۴ گفت و افزود: توسعه و ظرفیتسازی جهت تولید ۵۵ میلیون تُن فولاد میانی، افزایش سهم فولاد در تولید ناخالص داخلی، عرضه ۳۶ میلیون تُن محصولات فولادی معادل سرانه ۴۰۰ کیلوگرم و صادرات ۱۹ میلیون تُن محصولات نوردی، توسعه زیرساختهای لازم جهت تحقق توسعه متوازن و پایدار و تخصیص سالانه ۱۰ میلیارد یورو از صادرات محصولات فولادی پنج اولویت اهداف و چشمانداز صنعت فولاد کشور در افق ۱۴۰۴ به شمار میآیند.
وی اجرای طرحهای توسعه فولاد در جنوب کشور به سبب دسترسی به آبهای آزاد را اولویت صنعت فولاد دانست و اظهار داشت: حرکت توسعه فولاد از کویرمحور به دریامحور، تسهیل در صادرات به سبب دسترسی به آبهای آزاد و دسترسی به انرژی میتواند آینده سرمایهگذاری صنعت فولاد را ترسیم کند. در این بین: فراهم نمودن زیرساختهای کافی (حمل و نقل ریلی، جادهای و بندر)، عدم توازن زنجیره صنعت و چالش تامین مواد اولیه به ویژه سنگ آهن، مشکلات دسترسی به منابع انرژی (برق، گاز طبیعی و آب) و وضع عوارض بر صادرات و حذف مشوقهای صادراتی از قبیل حذف معافیت مالیاتی عواید صادرات، چالشهای هستند که زنجیره تولید فولاد را تهدید میکنند.