در حالی که سرمای زودرس پاییزی، کم کم روستاهای اندیکا را در بر می گیرد، رئیس جمهور بهمراه معاون اول و جمع دیگری از مسئولان وارد مناطق زلزله زده اندیکا شدند تا از مشکلات این مناطق آگاه شوند.
در حالیکه وحیدی وزیر کشور بهمراه استاندار خوزستان مشغول بازدید از روستاهای زلزله زده بودند، هلی کوپتر حامل رئیس جمهور نیز به زمین نشست و رئیسی به همراه مخبر معاون اول خود و فتاح رئیس بنیاد مستضعفان به بازدید و گفتگو با مردم پرداختند.
روز به روز به روزهای سرد و سرمای سوزان مناطق زاگرس نشین نزدیکتر می شویم و نگرانی ها از وضعیت مردم زلزله زده و محروم اندیکا بیشتر می شود. مردم اینک انتظار دارند کُندی خدمات رسانی به آنان جبران شود و اقدامات فوری و ضرب العجلی برای اسکان آنها پیش از آغاز برف و باران و سرمای زمستان انجام بشود.
زلزله اخیر، پرده از محرومیت چندین ساله مناطق زاگرس نشین برداشته است.
خوزستان مقصد مقامات
این روزها خوزستان مقصد جمع زیادی از مسئولان کشوری است، همزمان با حضور رئیسی، محسنی اژه ای رئیس قوه قضائیه نیز پس از پایان سفر کاری خود، خوزستان را به مقصد پایتخت ترک کرد.
جمع زیادی از معاونان و مسئولان قضایی، اژه ای را در این سفر همراهی می کردند و دیدارها و نشست های مختلفی نیز برگزار شد.
رئیس قوه قضاییه در این سفر تاکید کرد باید مسائل خوزستان بصورت ویژه مورد توجه و پیگیری قرار بگیرد.
به نظر می رسد سفرهای مقامات ارشد کشور به خوزستان که در سالهای اخیر بطور مکرر شاهد آن بوده ایم از این جهت که می تواند باعث آگاهی و شناخت میدانی از وضعیت استان شود اتفاقی مثبت تلقی می شود اما باید در نظر داشت که اقدامات عملی و اتخاذ تدابیر کلان، منسجم و هدفمند می تواند باعث گره گشایی از مشکلات خوزستان شود.
پیش از این نیز روسای جمهور گذشته و دیگر مقامات کشوری و لشکری بارها به خوزستان سفر کردند که آخرین آنها سفرهای محمود احمدی نژاد و چندبار هم سفر حسن روحانی به خوزستان و برخی شهرهای استان بوده است.
حال به نظر می رسد خوزستان در اذهان مدیران و مقامات ارشد کشور به یک مساله ملی تبدیل شده و وقت آنست که مشخص شود چه برنامه و تدبیر کلان و هدفمندِ توسعه ای برای خوزستان در نظر گرفته می شود؟
تردیدی نیست که صِرف سفرهای استانی نمی تواند گره توسعه در خوزستان را بگشاید و لازم است اقدامی علمی و عملی در این زمینه برداشته شود.
در شرایط کنونی بنظر می رسد مساله خوزستان دیگر شناخت و آگاهی یافتن از مشکلات نیست، بلکه برنامه ریزی برای گذار از شرایط کنونی مساله اصلی است که باید به آن توجه شود.